معاون اجرایی رئیس جمهور: تکمیل کریدورهای ریلی اولویت دولت چهاردهم است سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟
سرخط خبرها

موبایل‌های قسطی، سود‌های نجومی | سود ۶۰ درصدی فروش اقساطی تلفن‌همراه در بازار مشهد

  • کد خبر: ۸۳۹۳۲
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۴
موبایل‌های قسطی، سود‌های نجومی | سود ۶۰ درصدی فروش اقساطی تلفن‌همراه در بازار مشهد
 باید گوشی تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر داشته باشید تا بتوانید یک مقطع تحصیلی دیگر را پشت سر بگذارید. همین «باید» موجب تکان خوردن نمودار فروش در بازار موبایل و تبلت مشهد در یک ماه اخیر شده است.

فلاح | شهرآرانیوز، نیاز به خرید این کالا‌ها برای تحصیل دانش آموزان از زمان شیوع کرونا و لزوم دوری و دوستی به سبد خانوار رسید که با آغاز سال تحصیلی جدید این نیاز بیشتر خودش را نشان داده و سبب رونق بازار موبایل و تبلت شده است. آماری که کاسبان این بازار‌ها از افزایش فروش خود در یک ماه اخیر می‌دهند، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. معمولا در الاکلنگ بازار به دنبال هر افزایش تقاضا باید در انتظار کاهش عرضه و افزایش قیمت هم باشیم که موبایل و تبلت نیز از این قاعده مستثنا نبوده اند و آن طور که بازاریان می‌گویند، برند‌هایی که با استقبال بیشتری روبه رو هستند، در ماه گذشته بیشتر از ۱۰ درصد افزایش قیمت داشتند و برخی هم چندروزی حضورشان در بازار کمرنگ شد. البته این روز‌ها بازار تعمیرات هم داغ است، اما گاهی هزینه قطعات و تعمیر آن قدر زیاد می‌شود که مشتری‌ها به این نتیجه می‌رسند یک گوشی نو بخرند.

سود ۶۰ درصدی برای گوشی قسطی

موضوع دیگر این روز‌های بازار موبایل، «فروش اقساطی انواع گوشی» است. شاید اطلاعیه «فروش قسطی تلفن همراه با شرایط ویژه» را که نتیجه نیاز و البته تناسب نداشتن قدرت خرید مشتریان با قیمت این کالاست، پشت شیشه مغازه‌های فروش موبایل دیده باشید. آن طور که کسبه می‌گویند، تقاضا برای این نوع خرید بسیار زیاد است؛ چون کافی است چک داشته باشید و برخلاف وام‌های بانکی، نیازی به ضامن ندارید، اما بازدید میدانی ما از بازار خریدوفروش گوشی تلفن همراه در خیابان احمدآباد، نشان می‌دهد که برای این نوع خرید سود‌های سرسام آوری باید پرداخت کنید.

هرچند گفته می‌شود سود ماهانه خرید اقساطی موبایل در بازار مشهد به طور معمول ۵ درصد است، در عمل برای اقساط یک ساله باید ۶۰ درصد سود پرداخت کنید. بگذارید یک مثال بزنیم. اگر شما گوشی‌ای با قیمت ۷ میلیون تومان بخرید و بخواهید در یک سال پولش را پرداخت کنید، با یک حساب وکتاب سرانگشتی، ماهانه تقریبا باید ۹۳۳ هزار تومان قسط بدهید و درنهایت این گوشی برای شما ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تمام خواهد شد. کسبه در جواب تعجب ما از این سود‌ها می‌گویند: بازار حساب وکتاب ندارد و ممکن است همین گوشی ماه بعد به جای ۵ درصد ۱۰ درصد گران شود، بنابراین مجبوریم این سود را پیشنهاد دهیم تا کار مشتری‌ها هم راه بیفتد.

اما چاره چیست؟ وقتی دو فرزند دانش آموز در خانه داشته باشید و هنوز تکلیف آن‌ها برای حضور در مدرسه مشخص نشده باشد، مجبورید حداقل یک گوشی یا تبلت فراهم کنید. این جملات را ریحانه می‌گوید که خودش خانه دار است و همسرش در یک شرکت خدمات پستی کار می‌کند. او سال گذشته یک تبلت ارزان قیمت برای دخترهایش خرید تا هر دو از آن استفاده کنند، اما به قول خودش «به سر سال نرسید، تبلت مرتب هنگ می‌کرد و آخر هم جانش بالا آمد و دیگر روشن نشد.» حالا او به بازار آمده است تا بتواند موبایل قسطی بخرد. البته ما در این گزارش قصد نداریم وارد بعد اجتماعی ماجرا شویم، فقط یک مثال آوردیم تا مشتی از خروار‌ها محصلی باشد که به این کالا نیاز دارند و مجبور به خرید هستند.

رونق ۲۰ درصدی بازار همراه

بدیع نژاد، فروشنده یکی از فروشگاه‌های بزرگ موبایل و تبلت در خیابان احمدآباد، است. او درباره وضعیت بازار این کالا‌ها به شهرآرا می‌گوید: یک ماهی می‌شود که با شروع سال تحصیلی، فروش موبایل و تبلت افزایش یافته است. این افزایش فروش شاید چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد باشد. بیشتر مشتری‌ها هم کسانی هستند که فرزند محصل دارند و برای آموزش و استفاده از نرم افزار‌های آموزشی مجبورند موبایل یا تبلت بخرند. در این بین خیلی‌ها تقاضای خرید اقساطی را دارند. او ادامه می‌دهد: مردم مجبور به خرید هستند و این اجبار باعث افزایش تقاضا و به دنبال آن افزایش قیمت شده است. در همه جای دنیا وقتی یک مدل جدید گوشی می‌آید و بعد از مدتی از رده خارج می‌شود، قیمتش کم می‌شود. ولی اینجا کافی است واردکننده‌ها دو روز یک گوشی را در انبار نگه دارند و به بازار نیاید تا قیمتش زیاد شود؛ مثلا در یک ماه اخیر قیمت یک گوشی ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. ابرندی، صاحب یک مغازه کوچک فروش تلفن همراه در یکی از پاساژ‌های خیابان احمدآباد، در این باره می‌گوید: گرفتاری مردم باعث افزایش تقاضا برای خرید گوشی و تبلت قسطی شده و فروش را در این یک ماه حداقل ۲۰ درصد افزایش داده است. الان مشتری‌ها بیشتر والدین دانش آموزان هستند؛ مثلا همین دیروز یک کارگر به مغازه من مراجعه کرد. به او گفتم مجبور است حداقل ۴ میلیون تومان هزینه کند؛ چون جنس‌های ارزان‌تر به درد نمی‌خورد.

مروی، نماینده یکی از شرکت‌های واردکننده گوشی تلفن همراه در مشهد، نیز به شهرآرا می‌گوید: در یک ماه اخیر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش سفارش داشته ایم و همکاران برای تهیه جنس خیلی تماس می‌گیرند. درست است که در این مدت، قیمت ارز هم تغییراتی داشته، اما علت اصلی افزایش قیمت گوشی ها، افزایش تقاضا بوده است.

۴ میلیون برای یک گوشی ماندگار

به چند فروشگاه به عنوان خریدار مراجعه می‌کنیم. فروشنده‌ها می‌گویند گوشی هوشمند برای دانش آموز از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیدا می‌شود، اما اگر یک کالای ماندگار می‌خواهیم، باید بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان یا با هزینه‌های جانبی ۴ میلیون تومان هزینه کنیم.

پیشنهاد کسبه خیابان احمدآباد برای خرید تبلت هم از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به بالاست که البته برای آن هم تاکید می‌کنند بهتر است دست کم حدود ۴ میلیون تومان هزینه کنیم تا کالایی ماندگار نصیبمان شود. در فروشگاه‌هایی که برنامه فروش اقساطی دارند، نیز شرایط تقریبا یکسان است. اگر محدودیت قیمت و برند نداشته باشند، باید برای خرید خود به تعداد اقساط چک بدهید. اگر چک شما کارمندی باشد، نیاز به پیش پرداخت نیست، وگرنه باید یک چهارم قیمت گوشی را پرداخت کنید. سود ماهانه این نوع خرید نیز ۵ درصد است.

گوشی قسطی نخرید

اما حرف‌های رئیس اتحادیه صنف تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد کمی متفاوت است. او به شهرآرا می‌گوید: بابت باز شدن مدرسه‌ها هیچ افزایشی در قیمت تبلت و موبایل نداشته ایم. هنوز هم تقاضا کم است و بازار این کالا تعریفی ندارد.

وقتی از مشاهده‌های خود در بازار و گفته‌های کسبه این صنف می‌گوییم، افشین اکبری پاسخ می‌دهد: ما جنس را در شرایط تحریم از بازار امارات تهیه می‌کنیم. واردات تبلت تا دو ماه پیش غیرقانونی بود؛ چون مکانیسم آن در همتا درست نشده بود. با رفع این مشکل، حجم تقاضا افزایش یافت و این کالا‌ها در دبی گران شد. این افزایش قیمت حدود ۱۰ درصد بوده است. ازسوی دیگر ارز هم در دو ماه گذشته گران شد که این موضوع نیز بر افزایش قیمت تبلت و تلفن همراه تأثیرگذار بود.

او با تاکید بر اینکه تقاضا به دلیل اجبار مردم برای خرید موبایل و تبلت افزایش یافته است، می‌افزاید: مردم مجبورند حتی با قرض گرفتن از دیگران برای فرزند خود گوشی هوشمند بخرند و این موضوع شاید موجب افزایش فروش در یک ماه اخیر شده باشد، اما بازهم وضعیت بازار موبایل فروشان درمقایسه با روز‌های رونق آن، در رکود است.

رئیس اتحادیه صنف تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی مشهد با اشاره به سود سنگین بازار برای فروش اقساطی موبایل تاکید می‌کند: پیشنهاد می‌کنم مردم وام بگیرند، اما گوشی قسطی از بازار نخرند؛ چون سود آن بسیار زیاد است و برای آن‌ها گران تمام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->